عوامل ضعف و تقویت حواس پنج گانه ( قسمت اول )
زمان مورد نیاز برای مطالعه این مقاله : 3.5 دقیقه
1)قدرت بینایی
قدرت بینایی یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین نعمت های خداوندی است که در وجود آدمی قرار داده شده است که حفظ و مراقبت از آن بسیار مهم است از همین جهت شناخت عوامل تاثیر گذار بر ضعف و تقویت قوه بینایی بسیار ضروری است .
برای مراقبت از این عضو مهم و کاربردی نیاز نیست کارهای خاصی را انجام داد و با رعایت یکسری از موارد ساده وآسان از آسیب آن میتوان جلوگیری نمود.
نور:
-نور یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل ضعف و آسیب به چشم می باشد و برای جلوگیری از این اتفاق میبایست از قرارگرفتن و یا خیره شدن به نور در محیط هایی که نور بسیار زیاد و متمرکز دارند خودداری نمایید.
برای مثال از نگاه کردن مستقیم به نور خورشید ، لیزر ، جوشکاری و هر نوری که ایجاد ناراحتی کند به شدت خودداری نمایید.
-علاوه برآن که نور زیاد احتمال اسیب زدن به چشم را دارد ، نور کم هم این قابلیت را دارد و از قرارگیری در محیط های تاریک به مدت طولانی خودداری کنید .
برای مثال در هنگام رانندگی نور خودروی خود را در جاده تنطیم نمایید. عدم تسلط کافی بر جاده و خیره شدن به جاده تاریک برای بهتر دیدن باعث ایجاد فشار بر روی چشم میشود که در بلند مدت یا حتی کوتاه مدت تاثیر منفی خود را بر روی چشمانتان میگذارد.
-یکی دیگر از مواردی که به شدت باید رعایت شود از مطالعه در محیط کم نور در صورت امکان خودداری نمایید.
توجه نمایید در مواقع ضروری که افزایش نور محیط امکان پذیر نمیباشد به مدت بسیار محدود و در حد رفع نیاز نیز امکان آسیب رسانی نیز وجود خواهد داشت.
لرزش :
-اگر اهل مطالعه هستید سعی کنید تا حد ممکن از مطالعه در محیط هایی که کتاب فیزیکی یا الکترونیک شما جای ثابتی ندارد ودارای لرزش است خودداری کنید یا این زمان را به حداقل برسانید.
لرزش نوشته ها در حین حرکت یا محیطی که لرزش دارد باعث بروز انواع مشکلات چشمی و نیز اختلالات مغزی میگردد که توصیه میشود برای مطالعه حتما در پشت میز و با رعایت اصول مطالعه و نیز محیطی که از نور مناسب برخوردار میباشد استفاده کنید.
تقویت بینایی:
-یکی از تمرینات تقویت بینایی استفاده از تمرینات افزایش حوزه دید میباشد که با تمرین مکرر و مداوم آن علاوه بر افزایش حوزه دید ، تقویت ماهیچه های چشمی را نیز در پی خواهد داشت.
تمرینات افزایش حوزه دید بزودی بر روی سایت قرار خواهند گرفت.
-برای بهبود شرایط بینایی و تقویت چشم باید از تغذیه مناسب استفاده کرد که برای چشم میتوان مصرف روزانه هویج ، جگر سفید ،گوجه فرنگی و زردآلو را متناسب با فصول در برنامه غذایی خود جای دهید .
-باتوجه به آلودگی هوا و تاثیر منفی آن بر روی چشم ها و احتمال آسیب رسانی براین عضو حیاتی یکی از توصیه های بهداشتی برای پاکسازی چشم و اطراف آن از آلودگی ها و میکروب ،شستن چشم ها در آب زلال میباشد که چندین مرتبه پلک زدن در آب زلال باعث شستشوی چشم و حتی تقویت عملکرد آن نیز میگردد .
-علاوه بر موارد فوق از مهمترین مواردی که میتواند از آسیب رسیدن به چشم جلوگیری کند استراحت دادن کافی به چشمان در حین مطالعه و مخصوصا در هنگام کارکردن با وسایل الکترونیکی ودیجیتال میبباشد.
به همین منظور توصیه میشود در حین کار کردن با کامپیوتر و خیره شدن به صفحه مانتیور هر 10 دقیقه یکبار به مدت 20 ثانیه به یک نقطه دور نگاه کنید تا عضلات چشمی شما استراحت کنند و از حالت یکنواختی خارج شوند تا در معرض آسیب قرار نگیرند.
در مقالات بعدی به بررسی عوامل ضعف و تقویت سایر حواس پنجگانه خواهیم پرداخت
در شبکه های اجتماعی همراه ما باشید
دیدگاهتان را بنویسید