غذای تقویت مغز
اهمیت تغذیه برای مغز:
تغذیه مناسب امری مهم برای سلامت مغز و جسم است ، همانطور که عضلات ما برای رشد نیازمند مواد مغذی هستند مغز نیز نیازمند مواد غذایی مناسبی است که علمکرد بهینه ای از خود نشان دهد در غیر اینصورت و با استفاده از تغذیه های نامناسب نباید از مغز انتظار عملکرد صحیح و آینده ای درخشان برای آن داشت زیرا عدم استفاده از مواد مغذی لازم باعث فرسودگی و تحلیل مغز می شود.
با توجه به اینکه بیست درصد انرژی غذایی که می خوریم صرف سوخت و ساز مغز می شود بسیار مهم است که از چه خوراکی برای تغذیه استفاده می کنیم.
یک ضرب المثل امریکایی میگوید مغز انسان از شکمش بیشتر به غذا نیاز دارد پس مغزمان را جدی بگیریم و برای حفظ آن بکوشیم
امگا 3 و امگا 6:
از آنجایی که بدن ما نمی تواند اسیدهای چرب غیر اشباع همانند امگا 3 و 6 را در بدن تولید کند باید این مواد را برای محافظت از دیواره های سلولی مغزمان استفاده کنیم و سلامت و رشد مغزمان را به همراه داشته باشیم که علاوه برآن باعث افزایش پیوند های عصبی و نیز تمرکز نیز می شود.
یک برنامه غذایی مناسب متشکل از مقدار متعادلی از این دو اسید چرب می باشد.
متاسفانه امروزه علی رغم اینکه مردم در غذای خود از مقدار فراوانی امگا 6 استفاده می کنند اما به اندازه کافی از امگا 3 استفاده نمی شود.
اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی های از قبیل قزل آلا ، سالمون و همچنین بعضی دانه ها و آجیل ها از قبیل تخم کتان،تخم شربتی و گردو یافت می شود.
اسیدهای چرب امگا 6 نیز در دانه ها، آجیل ها ، و روغن های گیاهی گرفته شده از آنها از قبیل آفتابگردان ، ذرت ،سویا و کنجد یافت می شود.
آنتی اکسیدان ها:
آلودگی های محیطی ، دود سیگار و هر آنچه که باعث واکنش زنجیره ای زیان باری در بدن شود توسط آنتی اکسیدانها متوقف می شود .
خوشبختانه آنتی اکسیدان ها به وفور در مواد غذایی یافت می شوند که به آنها اشاره می کنیم:
استفاده از سبزی هایی از قبیل اسفناج و میوه های دارای پوست تیره همانند توت سیاه ، تمشک ، آلو ،انگور قرمز و گیلاس و نیز مغز های گردو و بادام شامل آنتی اکسیدان می باشند.
مصرف آووکادو به دلیل سرشار بودن از انواع پروتئین های گیاهی و چربی های سالم و آنتی اکسیدان ها غذایی بسیار مفید برای مغز به شمار می آید.
مصرف جو به جهت ایجاد خریان خون مناسب در مغز و نیز حاوی فیبر و پروتئین و آنتی اکسیدان و امگا 3 به شدت توصیه می شود.
تخم مرغ نیز حاوی پروتئین و لیسیتین می باشد و غذای مناسب و مفیدی برای مغز است.
استفاده از حبوبات به دلیل حاوی پروتئین ، ویتامین،مواد معدنی ، فیبر بودن تغذیه ای مفید برای مغز محسوب می شوند.
شکلات تلخ غذایی مفید برای مغز است
شکلات تلخ حاوی منیزیم است که باعث افزایش میزان اکسیژن در مغز می شود.
کاکائوی خام نیز بالاترین سطح انتی اکسیدان را در بین غذاهای طبیعی در جهان دارد.
چربی های اشباع و ترانس:
مصرفی بیش از اندازه این نوع از چربی ها باعث افت سطح کلسترول خوب و افزایش سطح کلسترول بد بدن می شود . در واقع مصرف بیش از اندازه این نوع از چربی ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و در پی آن آلزایمر را خواهد داشت.
چربی های ترانس در لبنیات ها ، گوشت قرمز، موجود است و اغلب در فست فودها ، چیپس ، پفک ، غذاهای سرخ شده و یافت می شود.
به طور کلی هر چیزی که سرخ شده باشد حاوی چربی ترانس است.
با رعایت تغذیه و استفاده از برنامه غذایی متشکل از مواد مورد نیاز مغز در جوانسازی مغز توانمند باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید